Загрузка...

Загрузка...

Tango To The Hilt (Танго До Балчак) - Duke B ft Krste Rodzevski

  • 110825
  • 4 Years Ago
Title theme from the new movie by Stole Popov "To The Hilt" (ДО БАЛЧАК) Composed, arranged and produced by Duke Bojadziev http://www.facebook.com/dukebmusic/ Lyrics: И твојот поглед го следам јас, ко в сон ме мами, во преграт о мила моја, волшебни ноќи, за еден бакнеж мал, се би дал. Со восхит зачуден гледам, во твојта сенка на ѕидот, се ми е матно, до балчак златно, и сега нек` е крај, таму сум знај. Реф: (х2) Само да си вечно моја ти, само да си ти единствена радост и сјај, во овој живот мој. Да сме далеку од се, душа гори за тебе, ко магија ми земаш здив, однеси ме. (Со тебе земи ме, изгреј во мене.) Ги чувствувам твоите мисли, и твојот глас тих ко шепот Слушам кај ѕвони... Дал` солзи рони, ил` љубов сонува, нестварна? Реф: Само да си вечно моја ти, само да си ти единствена радост и сјај, во овој живот мој. Да сме далеку од се, душа гори за тебе, ко магија ми земаш здив, однеси ме. Musicians: vocal: Krste Rodzevski piano: Duke Bojadziev violin: Vladimir Krstev kanun: Tamer Pinabasi clarinet: Ismail Lumanovski tapan & tambourine: Aleksandar Petrov string orchestra: FAMES project Recorded at GAEA Sound (New York) - engineer: Duke Bojadziev MarryPhat (Skopje) - engineer: Ivica Jankulovski String Orchestra Recorded at FAMES project studios (Skopje) Trailer: http://youtu.be/35q1sKuUypw More info: http://stolepopov.com/production/to-the-hilt/ http://www.imdb.com/title/tt2396459/?ref_=nv_sr_1

Загрузка...

Playlists (All Playlist Videos)

Загрузка...

Comments

Загрузка...